Tommy

Door Patricia van Putten

Onze meldkamer kreeg een melding binnen van een vrouw die volledig in paniek was, haar hondje Tommy werd uit het niets aangevallen door een grote hond. De hond wou Tommy niet meer loslaten en het werd een groot gevecht tussen de honden.

De eigenaresse is hulp gaan zoeken, maar die was er niet en heeft toen de Dierenambulance gebeld. Onze ambulance is er snel naartoe gegaan, bij aankomst was al te zien dat Tommy er erg slecht aan toe was en direct hulp nodig had.Tommy was in shock en had zoveel pijn dat hij niet opgepakt wilde worden, daarom is onze tweede ambulance er ook heengegaan voor extra ondersteuning.De pijn bij Tommy was zo erg dat hij ging bijten als je hem wilde oppakken, terwijl hij normaal altijd lief en vrolijk is.

Met vier collega’s van de dierenambulance is het uiteindelijk toch gelukt om Tommy te pakken, toen was pas echt goed te zien hoe slecht Tommy eraan toe was!
De ambulance is met spoed vertrokken naar het Dierenziekenhuis in Nunspeet, twee collega’s bleven bij het baasje om haar op te vangen omdat ze  helemaal in paniek was.
Ze werd gebeld door de dierenarts over de toestand van Tommy, een operatie zag hij niet zitten omdat hij bang was dat Tommy dit niet zou overleven.
Maar de eigenaresse van Tommy wilde toch dat ze hem een kans gaven en met de operatie zouden starten. Ze zijn urenlang bezig geweest met de operatie van Tommy, maar de operatie was geslaagd, al was de overlevingskans nog wel erg klein.

Door de goede zorgen van het Dierenziekenhuis in Nunspeet ging het gelukkig elke dag een beetje beter met Tommy en mocht hij later in de week weer naar huis. Het herstel duurde maanden maar langzaamaan kwam hij er weer bovenop. De wonden van Tommy zijn helemaal dicht al heeft het wel veel tijd gekost, ook heeft hij nog een groot litteken op zijn zij.Gelukkig heeft Tommy ondanks alles wel zijn lieve en vrolijke karakter gehouden.
 
De hond die Tommy heeft aangevallen is in overleg met het Dierenziekenhuis geėuthanaseerd omdat het risico te groot was dat zoiets weer zou gebeuren of nog erger.. dat dit met een kind zou gebeuren.

De eigenaar en de familie van Tommy willen iedereen heel erg bedanken die heeft geholpen om Tommy te redden, en een pootje van mooie Tommy!

DIER IN NOOD
06 - 504 37 002

BEL DIRECT