Diensten

Dieren noodhulp

Dierenambulance Noord Veluwe biedt hulp aan alle dieren in nood . Met 2 speciaal voor dit doel ingerichte dierenambulances rijden wij naar het hulpbehoevende dier en verlenen daar indien nodig EHBO-Dier. We vervoeren het dier naar de dierenarts of naar gespecialiseerde opvangcentra. Wij maken (anders dan bijv. dierenambulances van de dierenbescherming) geen onderscheidt tussen dieren met en zonder eigenaar. Nadeel hiervan is dat wij achteraf ons financiele plaatje weer dekkend moeten maken, wat ons tot heden altijd nog gelukt is door de vele sponsoren en donateurs die oons werk een warm hart toedragen!

Taxi ritten

Indien u dat wenst brengen wij u en uw huisdier naar de dierenarts en weer terug voor bijv. de jaarlijkse controle, een operatie of andere medische ingrepen. Ook kunnen wij de medicijnen voor uw dier ophalen en bij u thuis brengen tegen een kleine vergoeding.

Informatie verstrekken

Het werk van de dierenambulance is zo divers en spreekt veel mensen tot de verbeelding. Wilt u meer weten over ons werk, heeft uw vereniging interesse of uw kind een spreekbeurt op school over de dierenambulance? Wij komen graag naar u toe!

Afscheid

Ook voor de minder leuke aspecten van het hebben van een dier kunt u bij ons terecht. Onze vrijwilligers begeleiden u tijdens het afscheid van uw geliefde huisdier in samenwerking met Majesta uitvaartservice. Hier kunt u afscheid nemen in een stijlvolle ruimte en alles regelen voor de crematie tot en met assierraden en urnen toe. De vrijwilligers van dierenambulance Noord Veluwe staan voor u klaar.

Verwilderde katten

Kattenoverlast is momenteel een grote ergernis. Lopen er bij u verwilderde katten rond dan vangen we ze. Middels een speciale diervriendelijke vangkooi waarna de kat wordt gesteriliseerd of gecastreerd, een knipje in het oor krijgt en eventueel weer teruggeplaatst wordt. Zo blijft het territorium bezet maar komen er geen nieuwe verwilderde katten bij.  (TNRC)