Wie zijn wij

Ons team

Binnen ons team van vrijwilligers bestaan diverse disciplines elk met speciale eigen werkzaamheden.

MELDKAMER MEDEWERKER
De meldkamermedewerker/ster ontvangt alle meldingen over dieren in nood en registreert deze in ons digitale Dier informatie Systeem. In overleg met de melder wordt besloten of de ambulance ingezet gaat worden. De meldkamer medewerker licht de dienstdoende chauffeur in. Deze haalt bervolgens de DHV'er op en samen rijden zij naar de melder.

CHAUFFEUR & DHV'er
De dierenambulance chauffeur rijdt en de dieren hulp verlener (DHV'er) coordineert de te rijden rit naar de plaats vsn bestemming. Daar aangekomen schat de chauffeur de situatie in en assisteert hij indien noodzakelijk de dieren hulp verlener. Als 1 team zorgen zij ervoor dat het dier de noodzakelijke (medische) aandacht krijgt door ehbo-D toe te passen. In samenspraak met de meldkamer medewerker/ster wordt de volgende bestemming gepland. Dat kan zijn met spoed naar de dichtstbijzijnde dierenarts, onze eigen vooropvang of de gespecialiseerde opvang. De meldkamer seint intussen de betreffende locatie in dat er een dier onderweg is zodat men daar al maatregelen kan nemen voor de aankomst.

Geen dag is hetzelfde en de verschillende functies bieden voldoende uitdagingen om het beste uit jezelf te halen en dieren in nood te helpen. Is dat echt iets voor jou?
Kijk welke vacatures er openstaan en stuur ons een e-mail of bel voor een vrijblijvend gesprek. Tijden en inzet zijn in overleg.

Getuigenissen

Als dierenambulance chauffeur maak ik telkens weer andere situaties mee met dieren. Geen dier is hetzelfde, het zijn allemaal individuen met een eigen willetje en eigenaardigheden. Het geeft je aan het eind van de dag zoveel voldoeniong om dieren te hebben geholpen die het nodig hadden. Anders dan mensen kunnen zij zichzelf niet . 

John Smith - New York